• -

Werknemers: de regeling met betrekking tot de thuiswerkkostenvergoeding.   

Category:Nieuwsbrieven

Met ingang van dit jaar mogen werkgevers een onbelaste thuiswerkkostenvergoeding geven van € 2 per dag voor water- en elektriciteitsverbruik, verwarming, koffie, thee en wc-papier. Werknemers die een deel van de dag thuis werken en een deel van de dag op kantoor, moeten kiezen tussen de reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer of de thuiswerkkostenvergoeding.

Bespreek de mogelijkheden met uw werkgever. De werkgever is overigens niet verplicht de vergoeding te geven als dat niet in de CAO of uw contract staat. Meer informatie vindt u in het overzicht ‘Belangrijkste wijzigingen belastingen voor 2022’ (paragraaf 1.6).

Buiten de werkkostenregeling moeten werkgevers (ook zonder coronamaatregelen) bij regelmatig thuiswerken van hun werknemers zorgen voor een ergonomisch ingerichte thuiswerkplek, dus een goede stoel, een bureau op de juiste hoogte of andere ‘arbovoorzieningen’. Dit soort zaken mogen werkgevers vrij van loonbelasting verstrekken. Ook de computer, de printer, een snelle (misschien zelfs speciaal aangelegde) internetaansluiting en de telefoon zijn onbelast, zolang ze voor een behoorlijke vervulling van de dienstbetrekking nodig zijn (op grond van het zogenaamde ‘noodzakelijkheidscriterium’).