• -

Betaalrekeningen veel duurder

Category:Nieuwsbrieven

De prijs voor een standaard betaalrekening is de afgelopen 5 jaar gemiddeld met 42% gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De Consumentenbond vergeleek de huidige prijzen van 8 banken met de voordeligste betaalrekeningen van die banken in 2017. De grootste prijsstijging werd gemeten bij Triodos Bank. De kosten van de basisrekening voor 1 persoon stegen daar in vijf jaar tijd van € 28,50 naar € 60, een stijging van 113%. Bij Rabobank steeg de prijs met 73% naar € 27 per jaar. En bij ING werd een prijsstijging gemeten van 62% naar € 28,20. Alleen Knab verhoogde de prijs niet (kosten € 60 per jaar).

De prijsverschillen zijn groot. Wie een betaalpakket kiest moet echter niet alleen kijken naar de prijs, maar ook naar wat hij daarvoor krijgt. Er zijn pakketten met en zonder creditcard, het maakt uit of u een rekening wilt met 1 of 2 rekeninghouders, er zit verschil in tarieven voor roodstaan, papieren afschriften en de mogelijkheden voor geld storten en opnemen. Kijk dus goed wat u nodig heeft. Wellicht bent u elders of bij uw eigen bank goedkoper uit met een ander betaalpakket. Kijk voor meer informatie op de site van uw eigen bank en op www.consumentenbond.nl. En gebruik de www.consumentenbond.nl/betaalrekening/vergelijker.

LET OP: Bij sommige banken krijgt u bij een duurder betaalpakket soms korting op andere producten. Dat kan een duurder betaalpakket ook de moeite waard maken. Lees dus alle voorwaarden goed door